De SpellenApp

Wij zijn STADSSPELLEN  en wij organiseren interactieve spelprogramma’s in 50 Nederlandse steden. Tot voor kort gebruikten we SMS berichten om onze spellen interactief te maken. Steeds vaker kregen we de vraag “doen jullie ook WhatsApp?”. Helaas ondersteunt WhatsApp geen communicatie met onze STADSSPELLEN spelcomputer. Dus zijn flink aan de slag gegaan en hebben een eigen WhatsApp clone ontwikkelt, die gebruikt kan worden in combinatie met de STADSSPELLEN spelcomputer.

Downloaden en installeren SpellenApp

Open op je smartphone een webbrowser en surf naar www.spellenapp.nl. Deze website verwijst je automatisch naar de PlayStore of de AppStore. Kies er vervolgens voor om de SpellenApp te downloaden en te installeren. Het is belangrijk dat je tijdens installatie de SpellenApp toestemming geeft om van de locatie voorzieningen van je telefoon gebruik te maken!

google_play_logo_2015-630x247  

Aanmelden bij een spel

Om een spel te kunnen spelen, moet je je eerst aanmelden bij een spel. Onderstaande figuur geeft de drie stappen weer van het aanmeld proces.

  1. Vul de Spelcode in, deze is te vinden in de speldoos met spelmaterialen. De spelcode is niet hoofdletter gevoelig. Klik vervolgens op Volgende
  2. Vul jullie Teamnaam en Telefoon nummer in, het telefoonnummer is niet verplicht. Klik op Volgende en jullie zijn aangemeld bij het spel.

Functies van de SpellenApp

Menu

In het menu kun je een keuze maken uit drie opties: BerichtenKaart en Afmelden. Klik je op Berichten dan ga je naar het berichten centrum. Klik je op Kaart dan ga je naar de interactieve spelkaart met alle speliconen.

Interactieve kaart

De SpellenApp heeft een interactieve kaart. Deze bepaalt jouw positie via de GPS (zorg er dus voor dat locatievoorziening voor de Spellenapp aan staat) en laat de verschillende hotspots op de kaart zien.

Berichten centrum

Verder heeft de SpellenApp een berichten functie. Deze laat vragen zien waar je antwoord op moet geven. Je kunt hier ook de gevonden fotospots plus codes invoeren om punten te ontvangen!

Stemmen

Het is mogelijk om op foto’s en videos van elkaar te stemmen. Dit spelelement zorgt ervoor dat het aantal punten aan een ander team gegeven wordt op basis beoordeling die jij geeft op een foto. Dit doe je door een foto een waardering van 1 t/m 5 sterren te geven!