Faq

Veelgestelde vragen

Alles over onze GPS Stadsspellen

Voordat je een GPS-spel koopt, snappen we dat je nog wat vragen hebt.
Hieronder vind je de meest gestelde vragen.

Aankoop & bestellen

Nee, we hebben nog niet voor iedere stad de spelkaarten gemaakt. Op de pagina van het GPS-spel vind je in welke steden het direct te spelen is. Staat jouw gewenste stad/dorp er niet tussen? Dan kan je ook contact met ons opnemen, want meestal kunnen we binnen een paar werkdagen een spelkaart in een stad aanmaken.

We adviseren om met 2-4 personen een team te vormen. Per team kan je inloggen op 1 telefoon. Ben je bijvoorbeeld met 6 personen, dan kan je 2 teams van 3 personen vormen. Kies bij het spel dus voor een stad, in de winkelwagen kan je vervolgens selecteren voor hoeveel teams je een code wilt bestellen.

Binnen 10 minuten krijg je via de webshop 2 mails.
Mail 1: Je bestelbevestiging voor de administratie.
Mail 2: Uitleg, spelcode en link naar de handleiding.

Zodra je mail 2 hebt ontvangen kan je direct gaan spelen!

Nee, je hoeft geen dag of tijdstip te reserveren. Al onze GPS-spellen zijn ‘doe ‘t zelf’-spellen. Je mag dus helemaal zelf bepalen wanneer en hoe laat je begint met het spel.

Na het bestellen ontvang je een mail met een unieke spelcode om in te loggen. Deze code kan slechts 1x gebruikt worden. Ook als je de code niet gebruikt, vervalt deze automatisch na 3 maanden.

Als je via de site/webshop een spel bestelt, zijn er diverse betaalmogelijkheden. Het makkelijkste is natuurlijk iDeal, maar ook met een creditcard of ApplePay kan je afrekenen.
Kun je als bedrijf niet op 1 van deze manieren afrekenen, stuur ons dan een mail of WhatsApp met de factuurgegevens. Wij maken dan een factuur aan en zorgen dat je een spelcode etc. toegestuurd krijgt.

Ja, als je een bedrijf bent dat niet op de reguliere manier kan afrekenen, kunnen we ook een factuur (of voor overheidinstanties via Digi-inkoop) een factuur aanmaken. Als je ons een mail of WhatsApp stuurt met de factuurgegevens, zorgen wij dat je een speciale spelcode etc. krijgt toegestuurd.

Ojeeeee, dat is natuurlijk niet handig, maar geen probleem!
Stuur ons een WhatsApp of mail met je bestelnummer. Als je doorgeeft welk spel je wél had willen boeken, zorgen wij dat het goedkomt!

Ja hoor, dat kan. Je kunt via de site gewoon extra teams bestellen.

Geen probleem, we snappen heel goed dat je geen zin had om door de regen te lopen. Als je met de code nog niet hebt ingelogd, dan is er geen probleem, je code is namelijk 3 maanden geldig. Gewoon een nieuwe datum plannen dus :).

Per team heb je 1 telefoon nodig. We adviseren ook om een accupack mee te nemen, zodat je de telefoon niet uitvalt. In de handleiding (link naar de handleiding staat in de mail die je ontvangt na het bestellen) staat een handige checklist.

Tijdens het spelen

Je mag ons altijd bellen of een WhatsApp sturen als het niet lukt, dan helpen wij je z.s.m. weer op weg. In de handleiding die je krijgt na het bestellen, staat ook ons support-telefoonnummer.

Nee, je kunt tijdens het spel niet zien waar de andere teams lopen. Dit om niet te verklappen waar eventueel punten verstopt liggen. Aan het einde kan je natuurlijk wel de scores of een escape-tijd met elkaar vergelijken en een winnaar bepalen!

Nee, ieder team heeft een aparte code nodig.

Nee, na bestellen ontvangt alleen de besteller de mail met uitleg en spelcode. De besteller kan dan de spelcode en handleiding naar de andere deelnemers sturen.

Zodra de tijd van het spel is afgelopen, zie je in de app je punten. Die punten kun je dan vergelijken met de andere teams om een winnaar te bepalen.

Omdat je speelt via een app, is het niet mogelijk om over te schakelen naar een andere telefoon. Zorg dus dat je altijd voldoende batterij hebt én voor de zekerheid een accupack meeneemt! Dit staat ook als tip in de checklist van de handleiding.

Er kan geen pauze worden genomen. Althans, dat kan wel, maar je tijd loopt ondertussen gewoon verder. Zeker als je een GPS-Escape wilt kopen, dan is het natuurlijk belangrijk dat jullie de snelste zijn! Gelukkig duren de meeste spellen zo’n 90-120 minuten en de ervaring is dat als mensen eenmaal aan het spelen hebben, het goed te doen is om zonder pauze te spelen.

Een uitleg over de spellen vind je op de productpagina van de spellen. Bovenin de menubalk kan je klikken op ‘spellen’. Als je daar een spel selecteert en je een beetje naar beneden scrollt, zal je daar de meeste informatie vinden.

Na bestellen krijg je een mail met daarin een link naar de handleidingen. Hierin staat de informatie die nodig hebt om goed te kunnen inloggen en het spel te starten.

Voorbereiding

Je hebt eigenlijk helemaal niet zoveel nodig om het spel te kunnen spelen. Per team 1 telefoon en je kunt praktisch al aan de slag. Natuurlijk kan het ook handig zijn om een accupack mee te nemen om te zorgen dat je telefoon niet uitvalt of een paraplu als het regent, maar in de handleiding staat ook een handige checklist. Die handleiding ontvang je na het bestellen.

Ja, de spellen lopen via een app.
In de handleiding staat hoe je deze app kunt downloaden en kunt inloggen.

Je kunt inloggen met de speciale code die je krijgt toegestuurd na het bestellen. Per team heb je 1 code nodig.. In de mail en handleiding die je krijgt na bestellen, staat volledig uitgelegd wat je moet doen om goed in te loggen.

Hoe het spel precies werkt gaan we natuurlijk niet helemaal verklappen, maar op de spelpagina’s (bovenin de menubalk onder het kopje ‘spellen’) staat wel een uitleg over de spellen.

Na bestellen krijg je een mail en de handleiding. Hierin staat de specifieke informatie over inloggen, wat de iconen in het spel precies betekenen etc.

De startpunten wijzigen soms, maar zijn altijd in het centrum van een dorp/stad. Meestal ergens rondom een markt of bekend punt. In de handleiding staat exact in welke straat of op welk plein je spel zal starten.

Het eindpunt weet je nooit helemaal zeker. Speel je bijvoorbeeld een escape en kom je er niet uit, dan zal je nooit op het officiële eindpunt uitkomen. Spreek daarom vooraf een eindpunt af. Ons advies: gebruik het startpunt als eindpunt.

Zodra de tijd van het spel is afgelopen, zie je in de app je punten. Die punten kun je dan vergelijken met de andere teams om een winnaar te bepalen.

De bedoeling is vooral dat jullie een leuke ochtend/middag/avond hebben met het spel. Om dat voor elkaar te krijgen is het belangrijk dat de teamcaptains weten hoe ze moeten inloggen en hoe het spel werkt. Stuur hen dan ook op tijd de mail met spelcode en link naar de handleiding.

Verder kom je een heel eind met een goed opgeladen smartphone. Handig is wel om te zorgen dat de telefoon is ge-update en je de app alvast hebt geïnstalleerd.

Overige informatie

We maken alle spellen zelf, dus we kunnen een spel ook aanpassen of zelfs volledig op maat maken. Om een spel aan te passen, moet er wel vrij veel gebeuren achter de schermen. Als je met bijvoorbeeld slechts 5 teams gaat spelen, dan lopen de kosten zo hoog op, dat we dit eigenlijk niet adviseren.

Vooral voor de wat grotere bedrijven/scholen of evenementen waar verwacht wordt dat er minimaal 25 teams gaan inloggen zou het interessant kunnen zijn om het spel op maat te laten maken. Bel, mail of WhatsApp ons om samen te brainstormen over de mogelijkheden en een kostenindicatie.

De GPS-spellen worden zeker nog uitgebreid. Houd onze site in de gaten of schrijf je onderaan deze pagina in voor de nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden.

Er komen regelmatig nieuwe steden bij. Staat de stad (in Nederland of in het buitenland) er niet bij? Stuur ons een WhatsApp met de stad waar jij graag het spel zou willen spelen. Vaak is het mogelijk om zelfs al binnen een paar werkdagen de spelkaart in jouw stad te maken!

De kaarten en startpunten liggen standaard in het centrum. Staat jouw stad er nog niet bij, stuur ons een bericht met je stad naar keuze. Meestal kunnen we de kaart al binnen een paar werkdagen ook in jouw stad maken.

Wil je het spel in de buurt van je bedrijf/school/vereniging spelen? Neem dan even contact met ons op. Voor wat grotere groepen kunnen we namelijk soms een speciale eigen kaart maken.

We zijn op allerlei manieren bereikbaar en omdat we in deze FAQ al best veel vragen hebben beantwoord, zijn we stiekem erg benieuwd naar jouw vraag. Bel, mail of WhatsApp ons dus gerust!