Faq - Stadsspellen

Veelgestelde vragen

Alles over onze GPS Stadsspellen

Voordat je een GPS-spel koopt, snappen we dat je nog wat vragen hebt.
Hieronder vind je de meest gestelde vragen.

Aankoop & bestellen

Nee, we hebben nog niet voor iedere stad de spelkaarten gemaakt. Op de pagina van het GPS-spel vind je in welke steden het direct te spelen is. Staat jouw gewenste stad/dorp er niet tussen? Dan kan je ook contact met ons opnemen, want meestal kunnen we binnen 2 werkdagen een spelkaart in een stad aanmaken.

We adviseren om met 2-4 personen een team te vormen. Per team kan je inloggen op 1 telefoon. Ben je bijvoorbeeld met 6 personen, dan kan je 2 teams van 3 personen vormen. Je moet dan 1 spel voor 2 teams/logins bestellen.

Binnen 10 minuten krijg je via de webshop 2 mails.
Mail 1: Je bestelbevestiging voor de administratie.
Mail 2: Uitleg, spelcode en link naar de handleiding.

Zodra je mail 2 hebt ontvangen kan je direct gaan spelen!

Nee, je hoeft geen dag of tijdstip te reserveren. Al onze GPS-spellen zijn ‘doe ‘t zelf’-spellen. Je mag dus helemaal zelf bepalen wanneer en hoe laat je begint met het spel.

Na het bestellen ontvang je een mail met een unieke spelcode om in te loggen. Deze code kan slechts 1x gebruikt worden. Ook als je de code niet gebruikt, vervalt deze automatisch na 3 maanden.

Als je via de site/webshop een spel bestelt, zijn er diverse betaalmogelijkheden. Het makkelijkste is natuurlijk iDeal, maar ook met een creditcard of ApplePay kan je afrekenen.
Kun je als bedrijf niet op 1 van deze manieren afrekenen, stuur ons dan een mail of WhatsApp met de factuurgegevens. Wij maken dan een factuur aan en zorgen dat je een spelcode etc. toegestuurd krijgt.

Ja, als je een bedrijf bent dat niet op de reguliere manier kan afrekenen, kunnen we ook een factuur (of voor overheidinstanties via Digi-inkoop) een factuur aanmaken. Als je ons een mail of WhatsApp stuurt met de factuurgegevens, zorgen wij dat je een speciale spelcode etc. krijgt toegestuurd.

Ojeeeee, dat is natuurlijk niet handig, maar geen probleem!
Stuur ons een WhatsApp of mail met je bestelnummer of spelcode. Als je doorgeeft welk spel je wél had willen boeken, zorgen wij dat het goedkomt!

Ja hoor, dat kan. Stuur ons een WhatsApp of mail met je bestelnummer of spelcode. Als je doorgeeft hoeveel teams er toegevoegd moeten worden, nemen wij contact met je op hoe dit het makkelijkste gedaan kan worden.

Geen probleem, we snappen heel goed dat je geen zin had om door de regen te lopen. Als je met de code nog niet hebt ingelogd, dan is er geen probleem, je code is namelijk 3 maanden geldig. Gewoon een nieuwe datum plannen dus :).

Per team heb je 1 telefoon nodig. We adviseren ook om een accupack mee te nemen, zodat je de telefoon niet uitvalt. In de handleiding (link naar de handleiding staat in de mail die je ontvangt na het bestellen) staat een handige checklist.

Tijdens het spelen

We hebben een speciale help-pagina met de meest voorkomende problemen én natuurlijk met de oplossingen.

Klik hier voor de help-pagina

Ja, je ziet op je scherm een icoon waar de andere teams lopen. Zo kan je elkaar dus opzoeken of beter nog: ontwijken ;).

Ja, binnen 1 spel heeft iedereen dezelfde code. De code geeft recht op het aantal gekochte spelers/logins. Koop je een spelcode voor 4 teams/logins, dan kan er dus door 4 teams/telefoons met die code worden ingelogd.

Nee, na bestellen ontvangt alleen de besteller de mail met uitleg en spelcode. De besteller kan dan de spelcode en handleiding naar de andere deelnemers sturen. Iedere deelnemer kan wel zijn/haar mailadres invullen bij inloggen, dan ontvangt deze persoon na afloop de resultaten.

Binnen maximaal 30 minuten na afloop van jullie spel, wordt er automatisch een mail gestuurd naar het mailadres waarmee je bent ingelogd. Daar zie je de gemaakte foto’s bijvoorbeeld, maar ook de uitslag. Steeds als een team klaar is, komt de uitslag van dat team er ook bij te staan. Zo kan je makkelijk bepalen wie de winnaar is!

Geen probleem! Je kunt gewoon inloggen op een ander toestel. Als je hetzelfde mailadres (en spelcode) gebruikt als de 1e keer, dan zie je na 10 tot 15 seconden gewoon weer de tijd en je score en kan je doorgaan met winnen 😉

Er kan geen pauze worden genomen. Althans, dat kan wel, maar je tijd loopt ondertussen gewoon verder. Zeker als je een GPS-Escape wilt kopen, dan is het natuurlijk belangrijk dat jullie de snelste zijn! Gelukkig duren de meeste spellen zo’n 90 minuten en de ervaring is dat als mensen eenmaal aan het spelen hebben, het goed te doen is om zonder pauze te spelen.

Een uitleg over de spellen vind je op de productpagina van de spellen. Bovenin de menubalk kan je klikken op ‘spellen’. Als je daar een spel selecteert en je een beetje naar beneden scrollt, zal je daar de meeste informatie vinden.

Na bestellen krijg je een mail met daarin een link naar de handleidingen. Hierin staat de informatie die nodig hebt om goed te kunnen inloggen en het spel te starten.

Voorbereiding

Je hebt eigenlijk helemaal niet zoveel nodig om het spel te kunnen spelen. Per team 1 telefoon en je kunt praktisch al aan de slag. Natuurlijk kan het ook handig zijn om een accupack mee te nemen om te zorgen dat je telefoon niet uitvalt of een paraplu als het regent, maar in de handleiding staat ook een handige checklist. Die handleiding ontvang je na het bestellen.

Nee, je hoeft geen app te downloaden. We vonden dat wat omslachtig. Na het bestellen krijg je een mail en handleiding met de exacte uitleg, maar het spel speel je gewoon via de browser van je telefoon (Chrome, Safari, etc.). Onze techneuten noemen dat een ‘Webbased app’, het ziet eruit als een app, maar het is gewoon een site. Handig toch?!

Je kunt inloggen via de site gps.magnagames.nl (zonder www ervoor). In de mail en handleiding die je krijgt na bestellen, staat volledig uitgelegd wat je moet doen om goed in te loggen.

Hoe het spel precies werkt gaan we natuurlijk niet helemaal verklappen, maar op de spelpagina’s (bovenin de menubalk onder het kopje ‘spellen’) staat wel een uitleg over de spellen.

Na bestellen krijg je een mail en de handleiding. Hierin staat de specifieke informatie over inloggen, wat de iconen in het spel precies betekenen etc.

De startpunten wijzigen soms nogal eens, maar zijn altijd in het centrum van een dorp/stad. Meestal ergens rondom een markt of bekend punt. In de handleiding staat exact in welke straat of op welk plein je spel zal starten.

Het eindpunt weet je nooit helemaal zeker. Speel je bijvoorbeeld een escape en kom je er niet uit, dan zal je nooit op het officiële eindpunt uitkomen. Spreek daarom vooraf een eindpunt af. Ons advies: gebruik het startpunt als eindpunt.

Binnen maximaal 30 minuten na afloop van jullie spel, wordt er automatisch een mail gestuurd naar het mailadres waarmee je bent ingelogd. Daar zie je de gemaakte foto’s bijvoorbeeld, maar ook de uitslag. Steeds als een team klaar is, komt de uitslag van dat team er ook bij te staan. Zo kan je makkelijk bepalen wie de winnaar is!

De bedoeling is vooral dat jullie een leuke ochtend/middag/avond hebben met het spel. Om dat voor elkaar te krijgen is het belangrijk dat de teamcaptains weten hoe ze moeten inloggen en hoe het spel werkt. Stuur hen dan ook op tijd de mail met spelcode en link naar de handleiding.

Verder kom je een heel eind met een goed opgeladen smartphone. Handig is wel om te zorgen dat de telefoon en browser zijn ge-update.

Overige informatie

We maken alle spellen zelf, dus we kunnen een spel ook aanpassen of zelfs volledig op maat maken. Om een spel aan te passen, moet er wel vrij veel gebeuren achter de schermen. Als je met bijvoorbeeld slechts 5 teams gaat spelen, dan lopen de kosten zo hoog op, dat we dit eigenlijk niet adviseren.

Vooral voor de wat grotere bedrijven/scholen of evenementen waar verwacht wordt dat er minimaal 25 teams gaan inloggen zou het interessant kunnen zijn om het spel op maat te laten maken. Bel, mail of WhatsApp ons om samen te brainstormen over de mogelijkheden en een kostenindicatie.

De GPS-spellen worden zeker nog uitgebreid. Houd onze site in de gaten of schrijf je onderaan deze pagina in voor de nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden.

Er komen regelmatig nieuwe steden bij. Staat de stad (in Nederland of in het buitenland) er niet bij? Stuur ons een WhatsApp met de stad waar jij graag het spel zou willen spelen. Vaak is het mogelijk om zelfs al binnen 2 werkdagen de spelkaart in jouw stad te maken!

De kaarten en startpunten liggen standaard in het centrum. Staat jouw stad er nog niet bij, stuur ons een bericht met je stad naar keuze. Meestal kunnen we de kaart al binnen 2 werkdagen ook in jouw stad maken.

Of wil je het spel in de buurt van je bedrijf/school/vereniging spelen? Neem dan even contact met ons op. Voor wat grotere groepen kunnen we namelijk soms een speciale eigen kaart maken.

We zijn op allerlei manieren bereikbaar en omdat we in deze FAQ al best veel vragen hebben beantwoord, zijn we stiekem erg benieuwd naar jouw vraag. Bel, mail of WhatsApp ons dus gerust!